Οίνοι, επιπλα και νεα οινο-πνεύματα

Κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα περίεργο κελάρι, μπορείς να δεις εκείνο που δεν περιμένεις.
Είναι  κυ­ρίως οίνοι και παλαιά  μπράντι. Υπήρχαν και κά­ποιοι τίτλοι σε άλλα είδη, που δεν  θυμίζουν τίποτα. Τα επιπλα, δεν χρειάζονται σεμιναρια για να καταλάβεις,  είναι απλά αξεσουαρ.
Την επισκόπηση  στα επιπλα στο κελάρι διέκοψε ένα μακρόσυρτο βή­ξιμο. Στράφηκα αμήχανος, μα δεν είδα κανέναν. Την ίδια στιγμή ένας συρτός ήχος ακούστηκε από την κορυφή της ξύλινης σκάλας, προ­ερχόμενος προφανώς από τον επάνω όροφο. Αμέσως μετά εμ­φανίστηκε ένα αμαξίδιο. Η αρχικη έκπληξη γίνεται προσμονή.
“Εκτιμώ ικανούς και έξυπνους επισκέπτες σαν κι εσάς. Αν ήταν στο χέρι μου θα εξαφάνιζα  όλους τους μέτριους στην επικοινωνια,. Δυστυχώς, είναι κά­τι έξω από τη δικαιοδοσία μου. Ίσως ξέρετε ότι δεν εξάσκησα πο­τέ το επάγγελμα του επιπλοποιού. Κι όχι επειδή δεν είχα οικονομι­κό πρόβλημα, αλλά γιατί δε θα ανεχόμουν την σκόνη. Έψαξα αλλού τις αλήθειες της ζωής, πράγμα που θα σας συμ­βούλευα να κάνετε κι εσείς. Όσο για τα επιπλα μπαρ, για τα οποία επιτρέψτε μου να γνωρίζω πολύ περισσότερα από τις διά­σπαρτες γνώσεις σας, να είστε βέβαιος ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που νομίζετε. Τα μπαρ κύριε έχουν σκοπό, προσπαθούν να φωτίσουν τα σκοτάδια του σύγχρονου ανθρώπου. Το έργο τους είναι διαφωτιστικό και όχι απλά διασκεδαστικό, όπως θέλετε να νομίζετε. Τα επιπλα παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους.  Καλό θα ήταν να αναθεω­ρήσετε κάποιες απόψεις σας για το δικό σας συμφέρον.”
Αυτό ακούστηκε από το βάθος, του χώρου, αλλά καθόλου δεν διαφωτίζει, στο τι σχέση έχουν τα επιπλα με τα επιπλα μπαρ, τα παιχνίδια με τις λεπτομέρειες σε καρεκλεσ μπαρ, μια τραπεζαρια με τα άλλα αντικειμενα.