Τα επιπλα στο μπαρ

Ιδέες για επιπλα μέσα και έξω

July 21st, 2015

ματιές στο ρολόι της επάνω στο κομοδίνο

Παιχνιδια, by mastoras.

Ο πρωινός ή­λιος στο δωμάτιο της πλήγωνε τα μάτια. Πότε πότε έριχνε νευρικές ματιές στο ρολόι της επάνω στο κομοδίνο και δεν ήξερες αν ποθούσε να τρέ­ξουν γρηγορότερα ή να καθυστερήσουν οι λεπτοδείχτες του. Εκείνος τους έβλεπε να τρέχουν με την ταχύτητα του αεροπλάνου, ήθελε να σταματήσει το χρόνο, κάτι να κάνει, κάτι να πει, μα μια δύναμη αδράνειας τον εί­χε καταπιεί. Στεκόταν ακίνητος σε ωραίο κάθισμα.
Όσο πλησίαζε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Ελ­ληνικού, τόσο οι ζωές τους ξεμάκραιναν. Είκοσι λεπτά αργότερα, ενώ προχωρούσαν αμίλητοι στην αίθουσα α­φίξεων, τα χέρια τους σφίχτηκαν κι ύστερα γλίστρησαν και χώρισαν. Καθώς απομακρυνόταν και η μορφή της χανόταν μες στους βιαστικούς επιβάτες, γύρισε ελαφρά το κεφάλι, όπως τότε στην Μπρόντγουεϊ, και του ‘στεί­λε ένα συνεσταλμένο χαμόγελο, ανάμικτο με παράπονο και προσδοκία για το νέο κρεβάτι.
ελαστικότητα και το άνετο σπίτι μου μεταμορφώνεται, σαν να ‘ταν από πλαστελίνη, σ’ εκείνο το φτωχό, άδειο φοιτητικό διαμέρισμα του ’70, όπως κάποιος τοπολόγος μπορεί να μετασχηματίσει ένα τετράγωνο σε κύκλο, τον κύκλο σε καναπέ, τον καναπέ σε κρεβάτι!

Back Top

Responses to “ματιές στο ρολόι της επάνω στο κομοδίνο”

  1. Πολλές σκέφτομαι ότι τα έπιπλα που έχει ο κάθε ένας μας στο σπίτι του τα θεωρεί όμορφα ή σπουδαία, αλλά τις περισσότερες φορές υπάρχουν πολλά έπιπλα που δεν τους δίνουμε και πολύ σημασία ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν κάποια ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Το κομοδίνο ας πούμε είναι ένα από αυτά είναι μεν από τα μικρότερα έπιπλα στο σπίτι αλλά η σπουδαιότητα του είναι μεγάλη. Εκεί απάνω σε αυτό τ ταπεινό έπιπλο θα βάλουμε το ξυπνητήρι το οποίο είναι το πρώτο πράγμα που θα δούμε όταν το πρωί ανοίγουμε τα μάτια μας, είναι αυτό πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε το ποτήρι με το νερό μας, ή ακόμα την φωτογραφεία του πιο αγαπημένου μας προσώπου. Μπορεί το κρεβάτι είναι εκείνο πάνω στο οποίο θα νιώσουμε την ηδονή, αλλά το κομοδίνο είναι εκείνο πάνω στο οποίο θα ακουμπήσουμε τα πολύτιμα προφυλακτικά μας. Μπορεί ο καναπές μας αν είναι εκείνος πάνω στον οποίο θα αποπλανήσουμε και θα αποπλανηθούμε αλλά είναι το κομοδίνο εκείνο πάνω στο οποίο θα ακουμπήσουμε το εσώρουχό μας όταν τα βγάλουμε. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που τα μικρά έπιπλα έχουν μεγάλη αξία .

    Βάσια Κωστάρα at