μία νύχτα στο πολύ ωραίο και άνετο κρεβάτι της

Ήθελε να της πει να περάσουμε μαζί μία  νύχτα στο πολύ ωραίο και άνετο κρεβάτι της, αλλά το στόμα του έμεινε σφαλιστό.
Θα ανέβω στην κρεβατοκάμαρα να φρεσκαριστώ λίγο, ίσως αργότερα κατέβω για δείπνο στο δρύινο τραπέζι, διέκοψε εκείνη την αμηχανία τους κι αυτός στο βλέμμα της μπορούσε να διακρίνει αβέ­βαιες τις προσδοκίες της.
Πάμε για θαλασσινά στα άνετα τραπέζια στο Μικρολίμανο, νόμιζε ότι το είπε, μα το άκουσε μόνο ο ίδιος, το ‘χε διαβάσει μάλ­λον κι αυτό σε μυθιστόρημα, ξαπλωμένος στο τέλειο γωνιακό καναπέ Sanfos
Στο ασανσέρ, μες στη σιωπή, ο ένας μετρούσε τις ανάσες του άλλου. Κοίταζαν μπροστά, δεν έριχναν μήτε μια λοξή ματιά μεταξύ τους μέσα από τους μεγάλους καθρέφτες, κάτι περίμενε ο ένας απ’ τον άλλο, όμως κανείς δεν έπαιρνε πρωτοβουλία. Όταν έφτασαν στο δέ­κατο, μόλις εκείνη γύρισε να τον καληνυχτίσει, προ­σπάθησε να της φωνάξει πάμε σε κάτι κλασικό, για δείπνο στο Ριτζ ή σε ένα θέατρο, αλλά απόμεινε με το στό­μα ανοιχτό καθώς έκλειναν οι πτυσσόμενες πόρτες.
Περπατούσε στον αυτοκρατορικό διάδρομο πέρασε μπροστά από ένα πολύ ωραίο έπιπλο εισόδου, τρεις ο­ρόφους πιο πάνω, και ψιθύριζε υπερήφανος για την αυ­τοπειθαρχία του στο πολύ άνετο καναπέ του.